søndag 17. mai 2009

Forandring i planene

Som noen har fått med seg, har Jan-Eivind og jeg tatt en stor avgjørelse denne uken. Etter påske fikk Jan-Eivind et jobbtilbud, og det foregikk omtrent slik:

Pappa snakket en dag med sin rådgiver om noe på gården. Etter at de var ferdige, sa rådgiveren: "Har ikke du en svigersønn som går på Ås?". "Jo", sa pappa. "Jeg skulle gjerne snakket litt med han, jeg", fortsetter rådgiveren, som forøvrig heter Ragnhild. Hun jobber i Orklaringen, en forsøksring i Orkladistriktet, som blant annet driver med rådgivning for bønder. Fra august skal Ragnhild begynne i ny jobb, og går ut i et års permisjon fra Orklaringen. Det er i den sammenheng hun er interessert i å få kontakt med Jan-Eivind, og spørre om han kan tenke seg å prøve seg i hennes stilling. Etter mye spekulasjon og grubling, møtte han Ragnhild i Oslo for en samtale. Hun fikk et godt inntrykk av han, han fikk et godt inntrykk av jobben.

For å gjøre en lang og tankeforvirrende historie kort: Jan-Eivind er (så og si) ferdig med bachelor i plantevitenskap, og hadde tenkt å starte på master til høsten. Jeg er straks ferdig sosionom, og har tenkt å begynne å jobbe til høsten. Planen var å være her på Ås i to år til, før vi skulle vurdere å flytte på oss. Men Guds veier er uransakelige - og Jan-Eivind har nå takket ja til jobben, vi har fått leilighet og flytter til Rennebu om ca en måned. I morgen skal jeg prøve å finne ut noe mer om jobbmuligheter for meg. Vi har bedt mye, og mange med oss, og vi har lagt valget i Guds hender. Da alt la seg til rette slik det gjorde, var det vanskelig å se noen annen løsning på dette enn at vi må flytte.

Nå kan det høres ut som at vi ikke er fornøyd med valget, men det stemmer så absolutt ikke! Ja, det har vært veldig tøft å innse at vi skal bryte opp fra det trygge studentmiljøet vi går i nå, og alle vennene vi har her på Østlandet. Men likevel er det noe veldig spennende og nytt som ligger foran oss, som vi ikke klarte å si nei til! Jan-Eivind skal få prøve seg i arbeidslivet, og vi skal få flytte til et sted der vi tror det kan være bruk for oss på mange vis. Håpet er at også dette kan være med å hjelpe oss i valget vi skal ta senere: kan vi tenke oss å flytte til Rennebu for godt, eller er Vestfold og Hesby mer aktuelt? Tiden vil forhåpentligvis vise.

Flere tanker rundt det som skal skje i livet vårt, vil vel komme her på bloggen. Men nå er det på tide å finne senga, og ønske Jan-Eivind lykke til med eksamen imorgen!

11 kommentarer:

Marie sa...

Det høres spennede ut!
Tenker meg det vart jubel i Rennebu da dette vart kjent :)
Eg synes det er ein fin tanke å ha dere litt nermere eg og!

Emilie sa...

Wow! Dette høres kjempespennende ut!! Gratulerer så mye med jobb, Jan-Eivind!!
Masse lykke til med både flytting, jobb, jobbsøking, eksamen og alt sammen!! Dere er tøffe!
"Overlat hele deres verk til Herren, så skal deres planer lykkes!"

Lina Bringsli sa...

Det er trist Siri :( Har en følelse av at du er flinkest til å oppdatere?! ;)

Anonym sa...

Marie: Ja, e glæ me t å kåmmå nerar d, håpe oss fæ t å træffas litt oftar da!!!

Emilie: Tusen takk for treffende bibelvers!

Lina: Jeg synes også det er en smule trist å flytte fra Ås... Og så nå som vi er blitt litt bedre kjent og! Vi får lese bloggene til hverandre da vet du:)

Marte sa...

Sterkt å lese. Veldig, veldig trivelig! Jeg fortsetter å be for dere og tiden fremover.

Gjermund sa...

Hei! Vi er veldig glad for det valget dere har tatt! Håper dere vil tries i Rennebu begge to! Velkommen!

Klem Kjersti og Gjermund

Anonym sa...

Marte: Takk for forbønn!

Kjersti og Gjermund: Vi er veldig glad for at DERE er i Rennebu!

Anne Mette sa...

Spennende å fløtt hem at, d kjenne e å på...MEN oss fæ legg alle ting fram for Gud i bønn og takk! Ei blanda følels å riv opp ette 5 år i sør, så da æ d ekstra stas å våttå at e har nånj solide og gode vænna i trøndelag å:) Kårr ha dåkk fått leilighet henn da?

Anonym sa...

Hehe, ja no ska du hør: Oss ska bo på Hurundset:) D bli stas:)

Anne Mette sa...

hahaha...så vittig:) d bli nok stas ja;) Hurundset. Jaja, kånj skulla tru d ferr 15 år sia?? E ska iallefall finn fram uta veibeskrivels;) Fortsette dåkk trenden mæ allskens nissa å figura utafor huse eller? For d æ vel den deln som onkel Jon ha dåkk ska hå? Sei i frå om dåkk trøng hjelp te nånj målingsstrøk i såmmår da;)!!

Anonym sa...

Hoho Anne Mette, tru itj d bli nå nissa nei! Kan hend oss passe litt bær inn på Hurundset enn forgjengeranj vår...! (Da ment itj e onkel Jon altså). D æ den delen oss ska bo ti ja! Bli supert d sjø:) Tru nok de flæst ska finn fram dit uta veibeskrivels. D æ bærre å sjå ætje d mæst oransje huset i mils omkrets! Tru du må hør mæ naboanj t ferældra din (Torbjørn og Aud Kirsten) om d æ aktuelt mæ nå målengsstrøk..! Minj takk fer tilbudet;)