tirsdag 19. juni 2012

Gutta på tur

Sist helg fikk vi besøk av to karer fra Vestfold som ville smake på litt av det Rennebu har å by på. Stefan og Kristian kjørte oppover i bil og kom sent på fredagen, etter å ha opplevd trøbbel med den lekre BMW-en. Lørdag lekte vi oss med frisbeegolf på Voll skole, og forberedte oss til den store begivenheten: laksefiske i Orkla.

Stefan kjører stil, og demonstrerer at rak rygg er viktig i frisbeegolf.

Vi møtte opp i Flågrenda på lørdagskvelden og fikk en innføring i laksefiskets hemmeligheter av Erling og Fredrik. Vi hadde jo store forhåpninger og drømmene ble større og våtere da vi hørte om "Gammel-Sivert" som voktet Bogahølen, og som ingen har klart å fange. Vi fikk låne en båt, og ble rodd i land ved gapahuken på andre siden av bredden. Her slo vi leir, grillet og fisket utover sene kvelden. Fisken bet ikke på, men drømmen om Gammel-Sivert lever videre til neste fisketur.
Kveldssola langs Orkla gir et idyllisk preg over livet.


Kristian har fått smaken på brent "krabbepøsj"
Møre-Silda brukes flittig av laksefiskere.
Søndag fant vi ut at vi skulle bade, og for de som kjenner Rennebu, er det bare en plass som gjelder: Granabogen. Jettegryta som visstnok skal være temmelig dyp, er et yndet sted å sette manndomsprøven på plass. Heldigvis fikk vi låne våtdrakt av Ole Kristian, så smeltevannet fra Grana var ikke fullt så kaldt som det kunne ha vært. Vannføringen var imidlertid sterk, og vi måtte innse at det ikke var så lurt å hoppe uti en jettegryte som kokte over av fossende vann. Vi nøyde oss med å skli ned den naturlige vannsklia som var spennende nok for oss Vestfoldinger. Vannet var kaldere enn det ser ut og mens jeg skriver dette har jeg pådratt meg en skikkelig forkjølelse. Takk for en trivelig helg, og velkommen tilbake til Rennebu!

På tide å manne seg opp til dyst.Hopper du eller jeg først? Hmmm.. kanskje dette ikke var så lurt..

Vi tar heller vannsklia!
Takk for en fin helg! Hilsen Signe, Nina, Siri og Jan-Eivind.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ser ut til at du hadde en fin helg, Jan-Eivind!! Koslig med gutteturer! Så det var derfor du var forkjøla ja.. Off, Granaboginj er ikke den varmeste plassen så tidliig på sommeren.. Men dere var tøffe da! Gleder oss til å se dere i helgen! Klem fra Lea Edvarda, Toril og Knut Erik! :)