tirsdag 28. oktober 2008

Kalje du mæ feit???

Dette var et tulle-sitat som ble brukt en del på Øya. Husker ikke hvorfor, men det var vel et resultat av at vi alle var i en alder der kiloene begynte å bli flere, naturlig grunnet muskler og andre former.

Trodde egentlig jeg var kommet over den alderen der jeg fikk kommentarer på slikt. Man skjønner jo etter hvert at slikt kan såre mennesker, og være direkte skadelig.

Men hver eneste gang, og da mener jeg virkelig HVER ENESTE GANG, jeg er på facebook, får jeg noen indirekte blikk, som gjør at jeg sier: Kalje du mæ feit???

Hvis du er på facebook selv, og særlig hvis du er jente, skjønner du sikkert hva jeg mener. Disse HÆSJANS reklamene på sidene, om hvordan man kan gå ned mest mulig i vekt, på kortest mulig tid. Akkurat som vi ikke får nok av de reklamene OVERALT i dette samfunnet vårt!

Kjenner jeg er en smule frustrert akkurat nå, og det er fordi jeg er så redd for at disse reklamene skal få stygge konsekvenser for folk som absolutt ikke behøver å kjøpe disse gå-ned-i-vekt-produktene! Og som slettes ikke behøver å høre at de er feite! For det er de som regel ikke!

Jeg har jo hørt og lest programmer og reportasjer om at normenn bli større og større, at vi spiser feil, trener for lite osv... Og det kan hende. For noen. Men ikke for alle. Jeg har bodd i Oslo, rettere sagt, på Majorstua, i to år. Og jeg har traska ganske mange timer opp og ned Bogstadveien (shopping-gata). For å være helt ærlig, kan jeg ikke huske en eneste person, IKKE EN ENESTE, som jeg har tenkt på som tjukk. Men jeg kan huske veldig mange som jeg synes var sykelig tynn. VELDIG MANGE. Men forhåpentligvis er de ikke så tynne som utstillingsdukkene som "breier" seg fram nedover hele gata. Hadde disse dukkene vært ordenlige mennesker, skapt av Gud og ikke av menneskers hender, hadde de aldri overlevd. Og de hadde aldri kunnet få barn heller. De hadde kanskje ikke greid å stå oppreist engang!

Hvis du fortsatt leser, vil jeg si til deg: Ta vare på de vennene som er glad i deg uansett hvordan du ser ut, og les i Bibelen om hva Gud sier om deg!

Og om noen kaller deg "feit": Lukk ørene!

Det skal jeg prøve å gjøre neste gang jeg får lyst til å si: "Kalje du mæ feit?"

2 kommentarer:

Marie sa...

Gode greier :)
Provoserende reklame på Facebook, enig!!
Sitatet kjem forresten frå Henning, d va vist nå av d første han sa t Helge...

Anonym sa...

Amen!