torsdag 19. november 2009

Back in business!

Endelig har vi fått internett på plass i leiligheten vår! Det tok bare fire måneder.. Nå har jeg ihvertfall samvittighet til å blogge, uten at jeg må sitte på kontoret mitt. Jepp, det stemmer! Etter at de rødgrønne vant valget, har jeg funnet meg et skikkelig mørkegrønt yrke. Nemlig landbruksrådgiver.
Hvis noen skulle tvile, så trives jeg kjempegodt! Det har vært en bratt læringskurve, og jeg tror egentlig ikke jeg kommer til å bli utlært. Det er allikevel gøy å se at det jeg gjør, forhåpentligvis kommer andre til gode.
Siden blogginnlegg skal være såpass korte at dere ikke mister interessen, tenkte jeg å heller vise noen bilder fra høsten som har vært.

Høsten startet med Nordlandstur i august, og telting ytterst på Lofoten. Det er nok det fineste stedet jeg har ligget i telt noengang. Vannet i bakgrunnen er ferskvann!

Så bar det til Sverige på kurs i plantesykdommer. Gutten på bildet heter Yang og er verdens blideste kineser.
Snøen kom allerede i september, men tre jegere fra Vestfold lar seg ikke stoppe så lett. Øystein, Kristian og jeg fikk oss en kald og fin jakttur! Rypefangsten snakker vi ikke så mye om.
Jordprøvetakinga ble en utfordring med 40 cm nysnø!Vi arrangerte en pløyemarkdag i Rennebu. Det var artig!


I oktober smeltet snøen igjen, og beitelandskapet kom til syne.Da pappa var på besøk, sneik vi oss inn og inspiserte Huruna kraft.

Jeg tok en tur ut til Bjørnar, som er i praksis i Kristiansund. Her lyser han velsignelsen over en stoor båt.

I går var det såpass kaldt at det var skøyteis på et vann i området jeg jobber. Vi var et par kolleger som tok sjansen, og fikk en fin tur, selv om isen bråkte som en hjort i brunstperioden!

8 kommentarer:

Marie sa...

Fint innlegg :)
Og ser ut til at det har vore ein fin høst og!

Anonym sa...

jeg likte han kineseren jeg:) han må du bli bedre kjent med Jan-Eivind.Virkelig et solskinnsglis han hadde:D

Anonym sa...

E fæ lægg inn en kommentar her e og da, Jan-Eivind, og takk fer flott bidrag t bloggen vår :) Du æ flenk t å skriv, ty e. Savne d!

Bjørnar sa...

JAjaja, blir glad inni meg når jeg ser slike flotte traktorer pløye marken! Reagerer likevel på jordvoll nr. tre fra høyre, den får en skygge som ikke helt samstemmer i forhold til lysforholdene, er du sikker på at den var riktig innstillt? Ville tiltet den to cm i 48 graders vinkel for å få det til å stemme helt.. Nå snakker vi jo detaljer da, men det kan gå utover høstingen.. Fine bilder var det ihvertfall!

Anonym sa...

Du ha lært litt om pløying du og, Bjørnar??? Hehe.. Imponerende.

Bjørnar sa...

hehe, landbruksrådgiveren hadde et foredrag for meg på Ås, så jeg vet litt om pløying og hvor viktig det er med riktig vinkel på plogen;)

Jan-Eivind sa...

Du hadde glidd rett inn i det harde fagmiljøet her i Trøndelag, med de kommentarene der Bjørnar. Det er jo egentlig ikke så rart, med din bakgrunn fra Ås ;)

Anne Rose sa...

Så koselig å lese og så fine høstglimt! Høres digg ut å være så nærme naturen! :)