søndag 18. januar 2009

Snøkaos på Østlandet

Endelig kom snøen til Ås! Nå får vi bare håpe den blir liggende lenger enn til imorgen, da!


Vi dro ut på tur idag, og det var veldig fint, veldig vått, veldig snøete og veldig dårlig kjøreforhold. På tur hjem lurte vi på: "Hva er det egentlig med oss og å dra ut på tur i dårlig vær?" Kommentaren vi var samstemte om, var: "Vedder på at en av hovedoverskriftene på nyhetene i kveld er "Snøkaos på Østlandet". Joda, det stemte det. Det er tredje gang vi har vært på kjøretur (på Øst- eller Sørlandet) i et vær som på nyhetene varsles som "snøkaos"! Men vi kom oss trygt hjem denne gangen også, grunnet den erfarne sjåføren.

Det skal sies at fruen i huset måtte være vektlodd på panseret, dirigent av rygging opp en bakke vi slet veldig med å komme opp, og håndlanger av sjokolade og stripkjeks - så sjåføren kunne konsentrere seg om den ubrøyta vegen. Det skal også sies at hun insistrerte på at neste års investering blir nye vinterdekk. Ikke for å fornærme den eminente sjåføren, men med tanke på både egen, hans og andres sikkerhet. Det skal vel helst ikke sies at vi var 50 cm fra å krasje med en buss som sjåføren måtte suse forbi for å komme opp en bakke. (Sjåføren mener at fruen overdriver, men fruen sier at hun satt nærmest bussen).

Etter hjemkomsten, ble de tradisjonelle rollene i huset byttet om: kona ble igjen ute for å måke gårdsplassen, mens mannen, (tidligere omtalt som sjåføren), gikk inn og laget en utsøkt middag. Hamburger, med diverse sunt og usunt tilbehør.

(Fruen er fullt klar over at dette ikke ser ut som noen jobb å skryte av. Men det er ikke bare den lille stripa foran trappa som er brøytet, men det som kan skimtes bak mot det andre huset også. Hun er også fullt klar over at kveldens snøvær har minsket sporene etter den praktfulle brøytinga.) (Slutt å flir, Jan-Eivind!)

Som kona skrev i forrige innlegg, har brøytemannskapet i Ås og omegn hatt lite og gjort i det siste. Skulle tro den trenden har snudd i kveld.

Herren er min hyrde,
jeg mangler ingen ting.
Han lar meg ligge i grønne enger;
han fører meg til vann der jeg finner hvile,
og gir meg ny kraft.
Han leder meg på de rette stier
for sitt navns skyld.
Selv om jeg går i dødsskyggens dal,
frykter jeg ikke for noe vondt.
For du er med meg.
Din kjepp og din stav, de trøster meg.
Du dekker bord for meg
like for øynene på mine fiender.
Du salver mitt hode med olje,
mitt beger flyter over.
Bare godhet og miskunn
skal følge meg alle mine dager,
og jeg får bo i Herrens hus
gjennom lange tider.

(Salme 23)

7 kommentarer:

Britt Eva, Kjartan og Ingvill sa...

Dere to altså:) Jeg ser det for meg her jeg sitter i trondheim..... Koselig å lese om deres hverdag. Vi gleder oss til vi sees på gjensynshelg. Traff forresten to av dine søstre siri på vintermøte i helga. Koselig.

Klæm fra Britt Eva

Anonym sa...

Hei!
Holder på med en bryllupsartikkel for Bryllupsmagasinet.no, og lurte på om jeg kunne få stille dere noen spørsmål.
I så fall er det fint om dere sender meg en mail på benthe.sovde@live.no, så kan jeg sende dere noen få spørsmål, eller evt. ringe dere. Mvh Benthe Søvde

Kristin sa...

Hehe, du skriv så utruli arti Siri! satt bærre å flira førr mæ sjøl, å så førr mæ korsn d va! hamburgeran t han Jan eivind e førræstn ikke så værst;)
Sees i kveld:)

Anonym sa...

Hei!
Ting skjer på Ås azz! Flaks at dere ikke klinket rett i bussen da!
Har sittet ved siden av Jan E en del mil og kan vel bekrefte at det stort sett går bra, så lenge skranglekassen starter da;)

Nye vinterdekk anbefales, ikke det dummeste å anskaffe seg..

Burgere fra gubben har jeg også vært så heldig å fått fordøyd i magesekken og på reisen ned fikk jeg med meg både en mettende følelse og god smak..

Hørte forresten sangen med andungen kvakk kvakk rett i sted, koselig sang, men først nå innser jeg hvor meningsløs serien og sangen egentlig er, bare en digresjon.

Stor dag i dag forrresten,(det fortjente tre r er), USA får ny president!

Klarer ikke å vente å lese på stamstedet mitt på nettet, nemlig bryllupsmagasinet.no!

Nuvel, satser på flere innlegg snart!

Snx klææææm fra Oslo

Anonym sa...

"Den derre klokken deres går forresten noe helt SINNSYKT feil."

Sitat fra enhver vinner av "Idiot"

Anonym sa...

Å guri me... e må no bær flir! utrule kult!! d æ itj akkurat så my snø å skryt tå her nei.. my vind å fine skyo æ d e fæ mæ me! kos dåkk i snøkaoset! :)
Ska foresten hæls frå Britt Eva å Kjartan! =)Hehe...
Søster Toril!

Emilie sa...

Hehehe!! Ja, e måtte au nesten le litt.. =D Artig innlegg!! Søte dere e! :)

Dere kan godt sende bittelittegranne snø ned hit? Bare sånn at det ligger passe mye med hvit, kram snø liksom..?