torsdag 26. mars 2009

Jan-Eivind sovnet mens jeg skrev dette innlegget...

Jeg tar utfordringa til Kristin, og skriver en blogg om våren (og litt til):

Våren for meg er ei fin tid. Ei tid der varmen begynner å spre seg i kroppen igjen. Etter en vinter med passe mye snø på Ås, er sola nå i full gang med å omdanne den til vann igjen. Noe som resulterer i at jeg flere ganger har vurdert å gå til innkjøp av støvler. Men fjellskoene gjør sin nytte de også, til og med joggeskoene kommer seg frem uten å bli gjennombløte! (Det handler om å balansere på de is- og snøflekkene som fortsatt ligger i veikanten, og hoppe fra tørr-flekk til tørr-flekk)...

Selv om sola har vært litt sky idag, (for å spille litt videre på Kristins ordspill om avspasserte vintersko), har den vært veldig frampå de siste dagene. En dag jeg intervjuet en grønn omsorgs-bonde langt inni landet her, fant vi blåveis i ei solside. Utenom det har jeg ikke sett mye tegn til nytt liv i naturen enda... Og det er jo det våren handler om, nytt liv!

Det er et par uker, kanskje fire til og med, siden jeg begynte å glede meg til påske. Det er en av de aller beste feriene! Vet ikke helt hva det er, men tror det har noe med det nye livet å gjøre. Jesus som døde og sto opp til liv igjen, hestehoven som nesten uten unntak dukker opp i veigrøftene ved bedehuset, barflekkene som kommer til syne innimellom snøen, brun-/rødfargen som kommer tilbake i kinnene etter en hvit vinter, påskeegget som fylles med nye sjokolade- og lakrisgleder. Og i år blir det kanskje til og med lamming i påska! For at jeg skal ha noe å skrive om når påska er omme, tror jeg det er best å slutte her...

Våren handler også om skole... Innspurt mot sommeren. Og for min del, siste innspurt noen sinne!!! Det er en tøff vår, og mange arbeidsoppgaver skal fullføres. Skriver bacheloroppgave med problemstilling: "I hvilken grad og på hvilken måte bidrar "Inn på tunet" til økt mestring hos gutter med sosiale og emosjonelle vansker?". Det er veldig spennende, men krever mye tid og disiplin. Som det til tider er lite av dessverre... Men det går! Innimellom prøver jeg også å lese litt til muntligeksamen den 4.juni, mitt livs siste skoleprosjekt! Som for øvrig bare er 5 dager etter Toril og Knut Eriks bryllup, der Marte og jeg skal være forlovere:)

Apropos bryllup. Dette året er jeg gjest i fire bryllup, og servitør i ett. Det første bryllupet, Marianne(BiG-venninne) og Frank Joar i Vest-Agder, er allerede overstått, og det neste blir da Toril (søster) og Knut Erik 30. mai i Rennebu. Deretter følger Marie (Øya-venninne) og Nils Ingar (som for øvrig allerede er gift), og de skal feires den 18. juli på Nord-Møre. Så stiller jeg i sort og hvitt, med serveringsbrett i hånden, den 1. august til Heidi (BiG-venninne) og Øyvind i Aurskog. Det siste er Hanna (Øya-venninne) og Mikkel den 8. august i Ballangen, der jeg skal være forlover sammen med Elise og Marie. Da er det ikke fler. Som jeg vet om.

Oi, oi. Jeg skriver meg helt bort. Kanskje vi skal prøve å oppdatere bloggen litt oftere Jan-Eivind?

Hvis du fortsatt henger med, er jeg imponert. Da er du enten en leser som aldri gir deg, uansett hvor kjedelig blogginnlegget er, eller en trofast venn som er interessert i hva jeg skriver. Ser nå at dette ikke er det mest interessante blogginnlegget man kan finne i web-verden... Nok for denne gangen.

Vi reiser forresten til Trøndelag i helga, Hanna og jeg arrangerer gjensynstreff på Øya. Det blir sikkert gøy, får vi håpe...!

Gud være med deg!

8 kommentarer:

Anonym sa...

ingen problem me å fylle med Siri :) må sei d va en gledli overraskelse å komme inn på en oppdatert blogg!

kos dej masse i trøndelag i helga!

Anonym sa...

E like å overrask fælk e sjø...! Ska kos me e ja! Kos d du og, i Oslo eller kår du ska vårrå!

Kristin sa...

vældi bra d me sky sol!;) hehe
Trur æ må få vænnan mine t å bynn å gift sæ, så æ får forn i nån bryllup æ å!:)

Go tur t Trøndelag, å kjør forsekti i vinervære...

Anonym sa...

Ikke kjedlig lesestoff dette nei:) Nå er dere på Rena, og jeg i Oslo... Rart, men sant. Takk for hjelpa me skia:) Vi snakkes! God klem

Ingrid sa...

AAaaahaa he litt lyst aa ver heima naar vaaren komme... det horres skikkelig herligt ut. -Syns du e flinke til aa skriva eg. Kjekt aa faa med seg litt nyheter, og viktigheter! Haaper det staar bra til!!

Anniken sa...

Ja, vet du, det med våren, påska og det nye livet kjenner jeg meg sånn igjen i. Tenk alt det fine Gud har skap, det nye livet som kommer til syne etter en lang vinter. Skaperverket er fantastisk! Og sørst av alt,Tenk at Jesus døde for oss og sto opp igjen. Nytt liv. Evig liv! Hyggelig å lese bloggen deres.

Hanna+Mikkel sa...

hahha, la du mærke t at sånn du skreiv om bryllupsfæstn t Marie å Nils Ingar, så virke d som om ho e venninna di, mens han av en eller anna uheldi grunn e jift allerede.. Kanske ikke heilt ideelt?

klæm

Anonym sa...

Hehe, skjønne k du mene Hanna... Gjekk visst litt i surr der ja. Nils Ingar æ jo gift, men MÆ Marie da, væl og mærke ;)